Tramuntana Tech TalksQuè son les Tramuntana Tech Talks?

Les Tramuntana Tech Talks, són una iniciativa nascuda el 2016 organitzada per la Direcció General d’Innovació, adscrita a la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica del Govern de les Illes Balears, i en col·laboració amb la Fundació Balear d’Innovació i Tecnologia, que consisteix en un conjunt de xerrades gratuïtes per a emprenedors, startups i qualsevol persona interessada en els negocis digitals. En edicions anteriors hem comptat amb la participació de professionals i fundadors de molt prestigi dins el sector de les empreses tecnològiques com Amazon, Destinia, Cabify, Wallapop, BlaBlaCar o Tiendeo.

Aquestes conferències es celebren a Parc Bit I a Centre Bit Menorca durant els mesos d'octubre i novembre. En elles es tracten temes rellevants dins el món de l'empresa com són: les estratègies de comercialització, estratègies de màrqueting, la importància de la UX, com organitzar un equip de vendes, consells per preparar una empresa abans d'iniciar una ronda de finançament i molts altres temes d'interès per als que estiguin llançant el seu projecte o per als que simplement tenen interès a aprendre sobre aquests temes de la mà de persones amb molta experiència ..

Aquest any, però, a causa de la situació derivada del COVID-19 i el delicat de realitzar esdeveniments de forma presencial, totes les xerrades es realitzaran en línia. Així que no importa on et trobis, si tens interès en alguna de les xerrades inscriu-te i t'enviarem la informació perquè puguis gaudir de l'esdeveniment allà on siguis.7 octubre - Mireia Trepat, cofundadora i CMO de Freshly Cosmetics

Mireia Trepat

Customer love: amor pel client


El tracte amb els fans és indispensable per entendre'ls i saber què necessiten. En un ecommerce aquesta tasca pot ser més complexa que en una botiga física. Mireia Trepat ens explicarà com s'acosta Freshly Cosmetics als seus fans i com aprofita les seves opinions com social proof.

Mireia Trepat és cofundadora i CMO de Freshly Cosmetics. Enginyera química, màster en enginyeria química i MBA per la Unviersitat Rovira i Virgiliz va decidir emprendre amb Freshly Cosmetics, al costat de dos companys d'universitat, als 25 anys. Cinc anys més tard, Freshly s'ha convertit en una referència en el món de la cosmètica natural i ha demostrat que una altra cosmètica és possible.

Data: 7 d'octubre a les 12h14 octubre - Cristina Aleixendri, Cofundadora bound4blue

cristina-aleixendri

bound4blue: aprendre emprenent durant 7 anys en l'àmbit de les renovables


Durant la xerrada Cristina parlarà dels primers passos de el projecte bound4blue i la seva evolució fins al moment actual, incloent com van accedir a finançament (tant pública com privada), com va ser el desenvolupament de la primera versió del seu producte, les primeres vendes i com és seva política d'atracció de talent. Durant la xerrada Cristina també comentarà el seu punt de vista sobre com les "caigudes" poden ser trampolins per a l'èxit.

Cristina Aleixendri és llicenciada en enginyeria aeronàutica (amb especialització en propulsió) per la Universitat Politècnica de Catalunya, i ha complementat la seva formació tècnica assistint a programes sobre gestió d'empreses organitzats per ESADE, la Singularity University i la Universitat de Cambridge. Cristina té set anys d'experiència en el camp de les startups tecnològiques de base industrial, amb gran coneixement de la indústria marítima, les tecnologies d'eficiència energètica, les energies renovables i les tecnologies de l'hidrogen. Ha estat reconeguda com una de les Top 50 emprenedores d'Europa, el 2019 la revista Forbes el va incloure en la seva llista com una de les joves professionals més prometedores d'Europa menors de 30 anys i el 2020 va rebre el premi Innovació i Emprenedoria Femení organitzat per FEDEPE, així com el premi EIT Woman de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia.

Data: 14 d'octubre a les 12h21 octubre: Laura Urquizu, socia y Consejera Delegada de Red Points

Laura Urquizu

Com transformar un mercat des de la innovació


Laura ens parlarà de com transformar un mercat des de la innovació, creant una start up des d'una idea, per crear una nova categoria. A més abordarà com fer-ho perquè la teva startup sigui la líder de mercat. També ens explicarà no només de com es crea un startup, sinó com es construeix una categoria com al seu dia van fer Salesforce, Facebook o Hubspot.

Laura Urquizu és sòcia i Consellera Delegada de Red Points des 2014. Durant aquests set anys, Laura ha pivotat el model de companyia, transformant-la en un SAAS, que opera de forma global a tot el món. A l'agost de 2018, Red Points va ser nomenada entre "les empreses emergents més populars d'Europa", per la revista Wired. A més, en 2018, Urquizu va ser destacada entre les "50 dones empresàries i inversors més influents en la indústria tecnològica europea", per EU-Startups. El 2020 publicacions especialitzades com Forbes i Business Insider li han reconegut com una de les líders empresarials més rellevants a nivell global.

Data: 21 d'octubre a les 12h28 octubre: Mauricio Prieto, Cofundador de eDreams en 1999

Mauricio Prieto

Emprenedoria i innovació


Uns diuen que l'emprenedoria és com llançar-se per un barranc i haver de construir un avió mentres caus. Altres diuen que la innovació i l'emprenedoria és una mentalitat a l'abast de tots. Els dos bàndols tenen raó. En aquesta xerrada, compartiré alguns consells de com afrontar un projecte en condicions d'incertesa.

Mauricio Prieto és soci de Travel Tech Essentialist, empresa d'assessoria a intermediaris financers i operadors de l'ecosistema en línia de viatges. El Sr. Prieto va cofundar eDreams el 1999, i va ser Chief Màrqueting Officer i membre de la junta directiva fins 2015. eDreams va esdevenir una de les OTA més grans de el món amb vendes de $ 5.5 mil milions en reserves, Revenues de $ 550 milions, i EBITDA de $ 140 milions. eDreams va sortir a borsa el 2014 a una valoració superior a € 1000 milions, amb el que eDreams va ser el primer unicorn espanyol. El Sr. Prieto es va graduar de la Universitat de Princeton i té un MBA de la Universitat de Califòrnia a Berkeley. També ha treballat en el desenvolupament de productes en Charles Schwab & Company a San Francisco i com a consultor en Booz Allen & Hamilton a la Ciutat de Mèxic. Ha viscut aproximadament 1/3 de la seva vida als Estats Units, 1/3 a Espanya i 1/3 a Mèxic.

Data: 28 d'octubre a les 9:30h