APTenisa Start

aptenisaQuè és APTenisa?

APTENISA és una iniciativa nacional coordinada per l´Associació de Parcs Científics i Tecnològics d´Espanya (APTE), que inclou un conjunt de programes dissenyats per promoure la creació i el creixement de noves empreses de base tecnològica.

Amb aquests programes ajudem els emprenedors des de la idea inicial fins a la fase dacceleració, validació del model de negoci i constitució. És a dir, un equip de gestors de parcs, emprenedors, inversors, científics, assessors i directius amb experiència recolza els fundadors en el desenvolupament dels seus productes, serveis i models de negoci, creixement i inversió.

Oferim als emprenedors, estudiants, fundadors, acadèmics ia l'equip de Startups suport i entrenament individual i equip per construir un negoci exitós.

APTENISA està cofinançat per Enisa, l'Empresa Nacional d'Innovació, entitat de capital públic dependent del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme del Govern d'Espanya per a l'emprenedoria innovadora.Quins són els objectius d'APTenisa?

Es tracta d´un programa d´1 any de durada, amb possibilitat d´ampliar-se en el temps.

L'objectiu el 2024 és que al programa hi participin 5 Parcs Científics i Tecnològics, inclós el parc tractor (La Salle Technova Barcelona), que detectaran de 75 idees de Negoci de base tecnològica i s'acceleraran 30 futures Startups .

APTENISA és un programa sistèmic que promou la connexió entre els parcs, les idees i les empreses que s'hi desenvolupin, de manera que les empreses i els equips procedents dels 8 parcs puguin interactuar i compartir experiències i coneixements.

Està basat en les metodologies implementades per La Salle Technova Barcelona, designat com a parc tractor. Aquest realitzará les activitats previstes per a la resta dels parcs seguidors, a més d'un rol afegit, participant amb APTE i Enisa en les tasques relacionades amb la coordinació, la implantació i el seguiment del programa.

APTENISA tindrà en compte la diversitat de gènere i fomentarà el lideratge i l'emprenedoria femenina entre les idees empresarials a donar suport. En aquest sentit, es promourà la diversitat de gènere als equips promotors de les idees empresarials i es ponderarà positivament, tant aquest fet, com el lideratge empresarial femení.Fites del programa

La fase Start, es basa en la incubació d'idees, serà posada en marxa per experts en l'assessorament a emprenedors i empreses de base tecnològica a cadascun dels seus parcs, i implementarà la incorporació de la Metodologia Candy Innovation Model i les Metodologies Lean Launch Pad (LLP) desenvolupes per La Salle Technova Barcelona i el Prof. Jerome Engel (UC Berkeley) a les idees presentades, amb l'objectiu de buscar models de negoci repetibles i escalables, que permetin als emprenedors construir una empresa de manera més econòmica i en menys temps que amb els mètodes tradicionals.

Els tallers d'aquesta fase seran impartits per cada parc, per tal de fer un seguiment tan proper com sigui possible dels projectes de cadascun dels seus ecosistemes. Per tant, es desenvoluparà de manera presencial durant 4 setmanes.

Lloc: Espai Emprenbit. 3ªplanta de Edifici DISSET de Parc BitObjectius i agenda

Objectius a assolir a través del desenvolupament de les sessions:

Agenda prevista:Perfil dels participants

• Investigadors

• Emprenedors

• Estudiants d'universitaris/FP

• Persones que vulguin incursionar a l'emprenedoria

• Talents emprenedors o equips ja existents

• No cal tenir un pla de negocis o prototip tancat

• El compromís i les motivacions per participar a totes les sessions del programa és imprescindible.Metodologia

• Cada parc participant farà una crida a la seva comunitat emprenedora i innovadora aportant 15 idees de negoci cadascun.

• Mitjançant el programa de 4 setmanes, es realitzaran un mínim de 8 Workshops (16 hores en total) promovent més de 75 idees de negoci.

• Els workshops, basats en el Candy Innovation Model, treballaran, reptes, idees, prototips i presentacions, mitjançant metodologies Lean Startup.

• Els workshops es realitzaran a cadascun dels parcs participants

• Els parcs participants hauran de fer les tasques d'acompanyament d'aquesta fase: crida a la comunitat objectiu, selecció participants i mentòria.

A més, s'han programat cinc workshops sobre aspectes clau en la definició d'un model de negoci on es desgranaran conceptes bàsics en l'àmbit de l'anàlisi de mercat, la generació de valor, la selecció de tecnologies, la gestió d'operacions o l'elaboració de projeccions financeres. Tot això de la mà de perfils experts en el llançament de startups com són:

- Tomeu Fiol, CMO Hotelinking

- Fernando de Miguel, Co-Founder a Remoteo.io

- Walter Colitti, CEO Modosmart

- Miquel Pieras, CEO Hustlegotreal

- Ricardo Costana, Business Controller Optimapharm

• Aquesta fase acabarà amb un Demoday local a cadascun dels parcs participants on s'exposaran els resultats aconseguits per cada equip en el disseny i validació del seu model de negoci.

 

• Els equips que presentin millors resultats en finalitzar el programa podran accedir a la modalitat de pre-incubació i al servei d'acompanyament i mentoritzacions del Programa Emprenbit.