APTenisa Start

aptenisaQuè és APTenisa?

APTENISA és una iniciativa nacional coordinada per l´Associació de Parcs Científics i Tecnològics d´Espanya (APTE), que inclou un conjunt de programes dissenyats per promoure la creació i el creixement de noves empreses de base tecnològica.

Amb aquests programes ajudem els emprenedors des de la idea inicial fins a la fase dacceleració, validació del model de negoci i constitució. És a dir, un equip de gestors de parcs, emprenedors, inversors, científics, assessors i directius amb experiència recolza els fundadors en el desenvolupament dels seus productes, serveis i models de negoci, creixement i inversió.

Oferim als emprenedors, estudiants, fundadors, acadèmics ia l'equip de Startups suport i entrenament individual i equip per construir un negoci exitós.

APTENISA està cofinançat per Enisa, l'Empresa Nacional d'Innovació, entitat de capital públic dependent del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme del Govern d'Espanya per a l'emprenedoria innovadora.Quins són els objectius d'APTenisa?

Es tracta d´un programa d´1 any de durada, amb possibilitat d´ampliar-se en el temps.

L'objectiu el 2023 és que al programa hi participin 8 Parcs Científics i Tecnològics, inclosos els dos parcs tractors (La Salle Technova Barcelona i Parc Científic de Madrid), que detectaran més de 100 idees de Negoci de base tecnològica i s'acceleraran 30 futures Startups .

APTENISA és un programa sistèmic que promou la connexió entre els parcs, les idees i les empreses que s'hi desenvolupin, de manera que les empreses i els equips procedents dels 8 parcs puguin interactuar i compartir experiències i coneixements.

Està basat en les metodologies implementades per La Salle Technova Barcelona i el Parc Científic de Madrid, designats com a parcs tractors. Aquests realitzaran les activitats previstes per a la resta dels parcs seguidors, a més d'un rol afegit, participant amb APTE i Enisa en les tasques relacionades amb la coordinació, la implantació i el seguiment del programa.

APTENISA tindrà en compte la diversitat de gènere i fomentarà el lideratge i l'emprenedoria femenina entre les idees empresarials a donar suport. En aquest sentit, es promourà la diversitat de gènere als equips promotors de les idees empresarials i es ponderarà positivament, tant aquest fet, com el lideratge empresarial femení.ACTIVITATS APTenisa Start

La fase Start, es basa en la incubació d'idees, serà posada en marxa per experts en l'assessorament a emprenedors i empreses de base tecnològica a cadascun dels seus parcs, i implementarà la incorporació de la Metodologia Candy Innovation Model i les Metodologies Lean Launch Pad (LLP) desenvolupes per La Salle Technova Barcelona i el Prof. Jerome Engel (UC Berkeley) a les idees presentades, amb l'objectiu de buscar models de negoci repetibles i escalables, que permetin als emprenedors construir una empresa de manera més econòmica i en menys temps que amb els mètodes tradicionals.

Els tallers d'aquesta fase seran impartits per cada parc, per tal de fer un seguiment tan proper com sigui possible dels projectes de cadascun dels seus ecosistemes. Per tant, es desenvoluparà de manera tant en línia com a presencial durant 4 setmanes durant el mes de maig.Objectius

• Validar equips i idees comercials

• Promoure la creació de Startups tecnològiques

• Trobar un model de negoci repetible i escalable de negoci, que permeti als emprenedors construir una empresa amb menys diners i en menys temps que amb els mètodes tradicionals.Perfil dels participants

• Investigadors

• Emprenedors

• Estudiants d'universitaris/FP

• Persones que vulguin incursionar a l'emprenedoria

• Talents emprenedors o equips ja existents

• No cal tenir un pla de negocis o prototip tancat

• El compromís i les motivacions per participar a totes les sessions del programa és imprescindible.Metodologia

• Cada parc participant farà una crida a la seva comunitat emprenedora i innovadora aportant 13 idees de negoci cadascun.

• Mitjançant Programes de 4 Setmanes, realitzant un mínim de 8 Workshops (16 hores en total) promovent més de 100 idees de negoci (13 idees per 8 parcs).

• Els workshops, basats en el Candy Innovation Model1, treballaran, reptes, idees, prototips i pitchs davant de jurats de selecció.

• Els workshops es realitzaran a cadascun dels 16 parcs participants

• Els parcs participants hauran de fer les tasques d'acompanyament d'aquesta fase: crida a la comunitat objectiu, selecció participants i mentòria. A més, hauran d'encarregar-se d'organitzar els workshops, ja sigui a través de personal de nova contractació o subcontractació de l'activitat, en el cas dels parcs que s'incorporen a l'edició de 2023 i en el cas de parcs que ja hagin participat a l'edició del 2022 podran utilitzar el personal que van contractar per a l'edició 2022 o bé optar per la subcontractació de l'activitat.

• Aquesta fase acabarà amb un Demoday local a cadascun dels parcs participants.Fites del programa

• Període d'inscripció: Del 24 de març al 23 d'abril - Formulari d'inscripció

• Període de formació i mentoring: Del 8 de maig al 31 de maig (2 sessions setmanals)

• Tancament del programa: 31 de maig.Referències de projectes APTENISA Start Parc Bit 2022

Plaved - https://lp.plaved.com

Carles Brunet Medina - Cofundador & CEO - Plaved Tech | LinkedIn

IKI Health https://iki.health

Dr. Patricia Puiggròs Hernández - CEO and Founder of IKI Health

TotIA https://www.totia.es

Juan Francisco Jiménez Recadero - CEO Cofundador TotIA S.L.

Pipalook - https://www.pipalook.com/

Ester Seguí Munar - CEO Pipalook

Freelyfy - https://www.freelyfy.com

Mónica Millán - CEO Freelyfy