Qué es el programa Emprenbit?

El Programa Emprenbit està dissenyat amb l'objectiu d'afavorir la creació d'empreses innovadores a les Illes Balears mitjançant l'oferta de serveis i infraestructures específiques per al suport a emprenedors amb idees i / o models de negoci basats en el Coneixement. El programa ofereix serveis de suport en la definició i validació de models de negoci innovadors en un entorn privilegiat per al llançament de "start ups" com és el Parc Balear d'Innovació Tecnològica (ParcBit) i el Centre Bit Menorca (Alaior).
També, des del passat mes de juny col.laboram amb l'Ajuntament d'Eivissa i la seva iniciativa districte 07800, donant suport a emprenedors de base tecnològica de l'Illa.

incubadora parcbitPer a quin tipus de projectes está dissenyat el programa Emprenbit?

Com incubadora de projectes de base tecnològica, cerquem projectes innovadors on la tecnologia tingui un paper clau en el seu model de negoci.

El teu projecte és una plataforma web? Un e-commerce? Vols desenvolupar una app? Un videojoc? Una nova forma d'intermediació turística? Si és així, o el teu projecte té relació amb qualqún dels nostres projectes actuals, contacta amb nosaltres.

Per la resta, no cal tenir una empresa constituïda, ni ser autònom, ni tenir un pla d'empresa acabat; ¡Tot això volem que ho facis amb nosaltres! L'únic que has de tenir en compte és el següent:

incubadora parcbitL'espai ideal per posar en marxa el teu projecte

Actualment oferim dos programes de suport, depenent de l'estat que indiquis en el qual es troba el teu projecte:

Pre Incubació: Per a projectes empresarials en fase inicial, on encara no hi ha un producte llançat al mercat o el llançament és recent i la facturació és encara baixa. Un estat en el qual relacionar-se amb altres persones emprenedores i validar el model de negoci és clau. En aquest programa accediràs a un període de formació intensiva, seguiment individualitzat i accés a llocs de treball al nostre espai de més de 400m2 durant 12 mesos.

Incubació: Per a empreses amb un producte en el mercat, un equip format i amb unes mètriques i tracció demostrables. Accedint a aquest programa podràs gaudir d'un servei d'assessoria dirigida a potenciar el creixement i també a oficines individuals durant un termini màxim de 36 mesos.

 

HUB: Per a projectes en consolidació i expansió, que han finalitzat el seu període de incubació al Parc Bit, però volen mantenir el seu domicili social al parc tecnològic i participar de les activitats de networking del Programa #Emprenbit.


ModalidadesDisseny i validació del model de negoci

Com a pas previ i necessari en el desenvolupament d'una idea de negoci considerem fonamental validar tu model de negoci. Per això considerem imprescindible conèixer les metodologies i mètriques més novedoses per al disseny i validació de models de negoci innovadors.

"Aprèn ràpid, fracassa barat", és la filosofia darrere de la metodologia Lean Startup per a la gestió d'empreses noves de base tecnològica que parteix de la idea d'assegurar-se desenvolupar únicament aquells productes que el mercat demanda.

El procés de desenvolupament de clients és el procés que tracta de comprovar que realment hi ha un mercat que pagarà pel producte o servei que s'ofereix, assegurant així el creixement ràpid en el model una vegada llançat.

Un cop validat el teu model de negoci t'ajudarem en la planificació del llançament del teu projecte empresarial, assessorant-te en l'anàlisi i redacció delbussines plan.Suport en la cerca de finançament per el teu negoci

Algunes start-ups i empreses de nova creació necessiten acudir a finançament extern per posar en marxa el projecte ja que no tenen capacitat per finançar-se amb recursos propis.

Són moltes les opcions disponibles per finançar el teu projecte: crèdit, programes de finançament públics, préstecs participatius o inversors privats són alguns exemples. Si necessites acudir a finançament extern, en Emprenbit podem ajudar-te a trobar la font de finançament més adequat per al teu projecte i a preparar una proposta amb les majors garanties.

incubadora parcbitFoment del networking i la cooperació empresarial

La col·laboració i el treball en xarxa pot ser una clau en l'èxit d'una idea de negoci, per aquest motiu des del Programa Emprenbit fomentem el networking entre els projectes incubats a través de sessions periòdiques de presentació de noves iniciatives i recerca de sinergies entre els emprenedors.

Tramuntana Tech Talks

Amb l'objectiu d'apropar tant als projectes del nostre programa com a l'ecosistema de les Balears en general a persones amb experiència en empreses tecnològiques i el món dels negocis digitals, cada any organizam un cicle de xerrades totalment gratuïtes que ofereixen una oportunitat única per aprendre de primera mà de les experiències de persones amb èxit que comparteixen els seus aprenentatges al llarg de la seva carrera professional.

Durant diverses edicions hem comptat amb la presència de fundadors i professionals d'empreses com Wallapop, Cabify, Blablacar, Filmin, Amazon, Ticketea o Destinia.

Col.laboracions i beneficis

Connector Travel Tech

Gràcies a un acord de col.laboració, l'acceleradora amb seu a Barcelona té una delegació al ParcBit amb l'objectiu de llançar el seu primer programa d'acceleració de startups de el sector turisme. Connector Travel Tech celebra a ParcBit seus programes de suport a emprenedors adreçats a startups de base tecnològica de el sector turístic, en fase llavor, innovadors i amb possibilitat de ser escalables internacionalment.

Això permet a les empreses d'Emprenbit participar en totes les activitats organitzades dins de el programa (formacions, tallers, esdeveniments), encara que no formin part de la mateixa.

Hubspot for Startups

Hubspot és un potent programari de màrqueting, vendes i servei d'atenció al client per potenciar el creixement de la teva empresa. A través del nostre partnership, podràs aprofitar-te de:

Recursos educatius i formacions personalitzades. Contingut, masterclasses, suport 24/7, plantilles, consells i molt més.

Programari professional amb preus per startups. Accedeix a la plataforma Hubspot Growth, un paquet complet de màrqueting, vendes i atenció a client, amb un CRM completament gratuït, amb més de 500 integracions i també formacions personalitzades, que pots aconseguir amb un 90% de descompte.

Stripe

La plataforma de pagaments de Stripe t'ajuda a construir i escalar el teu negoci online. Podràs processar $20,000 en pagaments sense cap tipus de comissió.

Airtable

Una eina que combina la flexibilitat d'un full de càlcul amb la potència d'una base de dades. Construeix el teu MVP, desenvolupa fluxos de treball personalitzats per a gestionar processos, llançaments de productes, elaborar un pla de màrqueting i molt més.

Tindràs accés a $2,000 en crèdits d’Airtable a través del programa.

Altres programes

AWS Activate

AWS Activate d'Amazon Startups. AWS Activate ajuda les startups a construir i llançar el negoci. A més de crèdits, les empreses tenen accés a orientació tècnica, descomptes exclusius i programes de creixement de negoci.

Aquests beneficis inclouen:

Premis i concursos

A més, la Fundació Bit participa en la difusió i selecció de projectes per a candidatures a premis d'àmbit nacional com el Premi Emprenedor XXI , organitzat per Caixabank. Gràcies a la nostra assessoria i experiència, són nombroses les empreses que s'han fet amb aquest reconeixement tant a nivell autonòmic com nacional. Alguns exemples són: Sanifit (2016), Travel Compositor (2015), Hotelinking (2018), Meteoclim ( 2014), Circe (2013), Numat Medtech (2020), etc.

També hem col·laborat en dues edicions de la iniciativa Venture on the Road , una acció organitzada per Banc Sabadell i SeedRocket que busca premiar les millors empreses tecnològiques de diferents regions. A la edicions que es van celebrar a Palma de Mallorca, van ser empreses de Emprenbit les guanyadores: Discubre (2018) i hotelbreak (2020).

incubadora ParcBIT

Volem conèixer-te!

Si creus que el Programa Emprenbit pot ser d'ajuda per al teu projecte empresarial, no ho dubtis i fes-nos arribar un formulari de sol.licitud d'accés!