Tramuntana Tech TalksQuè son les Tramuntana Tech Talks?

Les Tramuntana Tech Talks, són una iniciativa nascuda el 2016 que consisteix en un conjunt de xerrades gratuïtes per a emprenedors, startups i qualsevol persona interessada en els negocis digitals. En edicions anteriors hem comptat amb la participació de professionals i fundadors de molt prestigi dins el sector de les empreses tecnològiques com Amazon, Destinia, Cabify, Wallapop, BlaBlaCar o Tiendeo.

Aquestes conferències es celebren a Parc Bit I a Centre Bit Menorca durant els mesos d'octubre i novembre. En elles es tracten temes rellevants dins el món de l'empresa com són: les estratègies de comercialització, estratègies de màrqueting, la importància de la UX, com organitzar un equip de vendes, consells per preparar una empresa abans d'iniciar una ronda de finançament i molts altres temes d'interès per als que estiguin llançant el seu projecte o per als que simplement tenen interès a aprendre sobre aquests temes de la mà de persones amb molta experiència ..

Aquest any, però, a causa de la situació derivada del COVID-19 i el delicat de realitzar esdeveniments de forma presencial, totes les xerrades es realitzaran en línia. Així que no importa on et trobis, si tens interès en alguna de les xerrades inscriu-te i t'enviarem la informació perquè puguis gaudir de l'esdeveniment allà on siguis.22 Octubre: Ignacio Arriaga, cofundador d'Acumbamail

Mites i realitats del bootstrapping

Un repàs desde la nostra experiència personal al que significa emprendre sense capital extern i des d'una provincia petita.

Ignacio Arriaga és enginyer Informàtic, cofundador de Lanzanos (la primera plataforma de crowdfunding a España) i d'Acumbamail. Ambdues venudes.


22 octubre - 12.15h29 Octubre - Gemma Sorigué, CEO i fundadora de Deliberry

Com el Covid ha transformat el marketplace de Deliberry

Com el Covid ha fet créixer a Deliberry i com ens hem adaptat. Acceleració de l'ecommerce en general i de l'alimentació en particular. Com vam contractar a 70 mamashoppers en 15 dies per proveir la demanda. Nova oportunitat: com hem aprofitat el Covid per llançar una nova línia de negoci B2B.

Gemma Sorigué, és actualment la CEO i Co Founder de Deliberry (2015) empresa líder en Espanya en alimentació en línia i delivery d'última milla. Deliberry forma part de el grup Antai Venture Builder creadors de Wallapop i Glovo entre moltes altres companyies.

Gemma va participar en la creació de LetsBonus des dels seus inicis. Guanyadors a la millor ecommerce d'Espanya en 2011. Va ser Sales VP liderant un equip de més de 300 persones en 8 països i liderant el negoci nacional i internacional. L'empresa va ser venuda a la companyia americana LivingSocial (empresa participada per Amazon) i Gemma va seguir 2 anys més com Sales General Manager treballant directament amb el CEO de el grup en US (2009-2014).

Gemma té més de 17 anys d'experiència en el sector digital (des de 2003 treballant en posicions de management per a empreses punteres com Atrapalo.com, Emagister.com (Grup Intercom), LetsBonus i Deliberry.

Formació en Publicitat i RRPP (UB) Màster en MKT (Pompeu Fabra) i PDG d'IESE.

Mentora en les acceleradores de negocis Connector i Acció.
5 Noviembre - Juan Margenat, COO i cofundador de Marfeel

Aprenentatges després de 14 anys creant i invertint en companyies

La xerrada versarà sobre les experiències com a emprenedor de Juan Margenat. Ha creat tres companyies en els últims 14 anys (Bongo (Smartbox), Pla B! i Marfeel). Ens aturarem en temes importants com el pacte de socis, la millor combinació de l'equip fundador, la recerca d'inversors, com crear un equip de vendes, com escalar una organització (diferències de 10, 50 i 100+), etc. Tot això barrejant anècdotes personals amb la teoria.

D'altra banda, parlarem també sobre la seva experiència com a inversor. Juan és membre de SeedRocket des del primer campus a 2007 i ha invertit en més de 30 projectes. Alguns ja venuts com Habitissimo o Captio i altres amb un gran potencial com Deporvillage. També podrem parlar d'alguns casos no tan satisfactòries com Blueknow, Wazypark, etc.

Joan Margenat és Enginyer Civil i MBA. És cofundador i Chief Operating Officer a Marfeel. Margenat té a més talent per identificar i invertir en companyies tecnològiques que estan a l'avantguarda de la indústria. Ha estat business angel, mentor i advisor de nombroses startups, incloent Kantox, Habitissimo, Deporvillage, Captio, etc.

Va ser també fundador i CEO de PlanB !, que ara forma part de Barceló Group, una de les principals empreses turístiques d'Espanya. Anteriorment, va fundar i va exercir la tasca de CEO en Bongo, que després es va vendre a Smart & Co Ambdues PlanB! i Bongo han rebut el reconeixement internacional pel seu impuls a l'turisme i a el comerç a Espanya.12 Noviembre - Pepita Marín, cofundadora de We Are Knitters

We Are Knitters, com internacionalitzar un negoci de nínxol amb baix pressupost

Com ser glocal, adaptar-se tot el possible al mercat amb una estructura lean; logística: inversió en subvenció d'enviaments fins a arribar escala i màrqueting en altres països des d'Espanya.

De Pepita Marín, nascuda a Madrid el 1987, destaca la seva graduació en Administració i Direcció d'Empreses amb menció internacional per la Universitat Pontifícia de Comilla i l'Escola de Gestió de Reims (França).

Amb vint-i-tres anys i després d'un com empleada d'una consultoria multinacional, Marín va fundar en 2011 We Are Knitters amb Alberto Bravo seu company a PwC. L'empresa compta actualment amb 30 treballadors i factura més de 15 milions d'euros, el 95% fora d'Espanya.